Leslie O'Kelly kapitányt egyik csapás éri a másik után. Nem elég, hogy nemrégiben elveszítette régóta súlyos betegségben szenvedő feleségét, a kórházi számlák kapcsán vagyona is odalett, de még ezen felül is jelentős adósság nyomja a vállát. Kénytelen hát az eldugott Modestóba költözni lányával, Jessie-vel, hogy ott új rendőri megbízatást vállaljon, ami viszont egyet jelent szakmai karrierjének végével. Amikor már úgy érzi, nincs tovább hova hátrálnia, bekövetkezik a legrosszabb: lánya, aki még édesanyja halálát sem dolgozta fel, erőszakos bűncselekmény áldozatává válik. Leslie hiába reméli az ügy mihamarabbi megoldását, valaki szabotálja a nyomozást, méghozzá egyértelműen a helyi kapitányság berkein belülről. Less azonban az elkövetők nyomára bukkan. Ám ahelyett, hogy bosszút állna rajtuk... inkább társukká szegődik.

Amikor Gary Birdseye hadnagyot a Modestói őrsre helyezik át, minden kollégája úgy hiszi, a tapasztalt rendőrt büntetésből ásták el itt, az isten háta mögött. Valójában szaglászni küldték, mert valami bűzlik a kapitányságon. A rutinos nyomozó már messziről megérzi, ha valaki sumákol. Most azonban itt van ez az O'Kelly kapitány, akin egyszerűen nem igazodik el. Valami történt vele. Valamire készül. Valami megfejthetetlenül agyafúrtra...

Ez a könyv nem azoknak szól, akik bosszút állnának a rendszeren. Ez a könyv azoknak szól, akik azt szeretnék látni, amint a rendszer önmaga ellen fordul.


Ha érdekel a Modesto, 2020 legújabb magyar bűnügyi regénye akkor...


Az olvasók mondták

Értékelések hosszabban a Kritikák fülön.


shopgirl

"...Fordulatos, izgalmas, magával ragadó könyv!"

Lecture

"A Modesto egy komplex, összetett krimi, mely szórakoztató, izgalmas, és mindemellett még lelke is van...."

Suba_Csaba

"...A könyv egy izgalmas, meglepő fordulatoktól sem mentes krimi, amelyben egy percnyi szusszanást sem hagy az olvasónak a szerző. Számomra a könyv második fele letehetetlen volt."

Viharsziget

"A Modesto egy olyan bűnügyi regény, amiben nem a nyomozáson van a hangsúly, hanem a lélektanon, az áldozatok és az elkövetők sérelmein (Igen! Végre az elkövetők sem csak pusztán gonoszok!), az útjukon, motivációjukon és ahol semmi nem az, aminek látszik..."

H. Lívia

"Schneider Peti zseniális könyvet alkotott. Szinte egy lendülettel olvastam ki és teljesen a hatása alatt vagyok."