Könyvelem kritika Suba Csaba tollából...

2021.02.16

Suba Csaba Könyvelem című könyves vlogján szerepelni nem kis presztízs, különösen ha pozitív előjellel lehet ott egy kötet. Csaba ugyanis kritikus a szó minden értelmében, és nem rejti véka alá azt sem, ha valami nincs az ínyére. Óriási öröm, hogy sikerült elnyerni a tetszését a Modestóval! Véleménye már olvasható a különböző felületein és hamarosan szó esik majd a Modestóról a vlogjában is.

"Ha az ember magánkiadású könyvet vesz a kezébe, mindig elfogja a kétely. Ugyanis a magánkiadás szinte szitokszó ma Magyarországon. Az, hogy miért alakult ez igy, ne is firtassuk. Térjünk rá a Modestora, ami minden előítéletemet eloszlatta.
Schneider Péter zenész, televíziós szerkesztő, műsorvezető első regénye ez a könyv. A történet középpontjában Lesley (Less) O'Kelly, a modestói rendőrörs speciális alakulatát vezető tisztje és lánya, Jessie (Jezz) áll, akik miután Jezz édesanyja elhunyt, San Franciscóból Modestóba költöztek. A lányt egy májusi éjszakán brutálisan megverik és megerőszakolják, az apa pedig az elkövető felkutatására indul. Segítségére ebben öccse, Pete lesz, akivel furfangos tervet eszelnek ki. Vajon sikerül a terv? Jó eszközöket és módszereket választottak mindehhez? Az alapsztori mellett a könyvben fontos szerep jut a korrupciónak és a szervezett bűnözésnek is.

A könyv egy izgalmas, meglepő fordulatoktól sem mentes krimi, amelyben egy percnyi szusszanást sem hagy az olvasónak a szerző. Számomra a könyv második fele letehetetlen volt. A történet totális kiszámíthatatlansága csak úgy húzott előre, cseppnyi kétséget sem hagyva afelől, hogy a végkifejletben sem kell majd csalódnom. A slusszpoén a végén feltette az i-re a pontot. Rendkívül jól szórakoztam ezen a könyvön és remélem hamarosan nagyobb publicitást kap ez a történet, mert megérdemelné."